Arduino İle Led Yakmak Nasıl Olur ?

28-02-2020 11:33
Arduino İle Led Yakmak Nasıl Olur ?

Arduino de led uygulamaları kapsamında birçok farklı işlem ayrıntısı görülebilmektedir. Yakma işlemi için işlemlerin aşamaları doğru takip edilmeli kodları doğru yazılmalıdır.

Arduino Buton İle Led Yakmak

Bilgisayar ve arduino arasında bağlantı kurarak arduino buton ile led yakmak üzere ilk işlemi yapmış olursunuz. Bu işlem bitince araçlar ve kart sekmesinden devam edilir ve model seçimi yapılır. Arduino Uno gibi model seçimi yapılınca port seçimi gerçekleşir. Bu da bitince elektrik devresi kurulumu yapılır.

İşlemlerde gereken malzemelere gelince, bir arduino, renk seçimi size kalmış bir led, lede zarar vermemesi için direnç-renk kodu ve erkek- erkek özellikli jumper kablo gerekmektedir. Bu kablo elemanlara bağlama işlevi görmektedir. Son olarak da elemanları üzerine takmak için break board gerekmektedir.

Bağlama işlemlerinde arduino pini led + bacağına bağlanır ve eksi olan kısa bacağa da GND pini ve direnç bağlanır. Kontrol yapılırken ok tuşu kullanılır ve led yanma aralıkları takip edilir. Bu tür arduino led projeleri dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Cezbedici, eğlenceli ortamlarda da kullanılabilmekte ve güzel görüntüler oluşturmaktadır.

Arduino Çoklu Led Yakmak

Tekli led dışında arduino çoklu led yakmak için de bazı işlemler takip edilir. İki farklı kod kullanımı ile beraber çoklu led yakılabilir. Sırayla yanan arduino ve sabit aralıklarla yanıp sönen kodlar devreye girecektir. Kodlar ve şemalar, hazırlanan projelere göre değişebilmektedir. Kodlar genellikle daha standart özelliğe sahipken şemalarda kullanılan malzemelerin modelleri de belirleyici olabilir. Fakat sistemli bir sonuç ortaya çıkarabilmek için kodlarda sorun olmaması en önemli kriterdir.

Basit düzeyde robotik işlemlerde kod ve şema kolay bir şekilde tamamlanabilir. Seçeceğiniz malzemelerle alakalı kod kaynaklarını farklı alanlardan da takip edebilirsiniz. Led ve model çeşitleri temel alınır.

Çoklu led yakmak kullanım alanlarına göre farklı biçimlerde ihtiyaca göre yapılabilir. Genellikle görsel açıdan yapılan basit robotik uygulamalarda tercih edilse de daha karmaşık görüntüler de istenebilir. Kullanılan malzeme seçimlerinde renk ve bazı ayrıntılar talebe göre değişebilir. Bağlantıları doğru yaparak sonuç elde edilecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.