Arduino İle Neler Yapılabilir ?

02-03-2020 10:49
Arduino İle Neler Yapılabilir ?

Özellikle sensörlü projelere yeni başlayanlar arduino uno nedir sorusunu gündeme getirebilmektedir. Kullanılan program açık kaynak kodlu olması gibi birçok avantajı barındırır.

Arduino Hazır Kodlar

Proje hazırlığı yapanlar için arduino hazır kodlar Google arama motoru üzerinden ulaşılabilen özelliktedir. Bir proje yaparken şema ve kod kullanımı gerekir. Bu ikisini birçok internet sayfasından bularak kendi projenize uygulayabilirsiniz. Fakat temel bazı kodlar doğru bir şema bağlantısıyla birleştiğinde anlamlı olacaktır. Kodları araştırırken projenizin ne olduğunu belirlemeniz ve kendi taslağınızı oluşturmuş olmanız önemlidir.

Arduino Başlangıç Nasıl Olmalı?

Programın kullanımına başlarken arduino başlangıç nasıl olmalı sorusu sıkça gündeme gelmektedir. Başlangıç aşamasında indirme ve kurulum işlemleri yapılır. Sürücü yüklemesi, Windows işletim sistemlerinde normal aygıt tanımlama ve sürücü güncelleme bölümünden yapılır. En başta uygulamayı yüklemek için de programın kendi sitesini veya farklı güvenli indirme platformlarını kullanabilirsiniz. Programlamayı kullanırken basit olması bakımından Uno modelini seçebilirsiniz. Bilgisayarınıza yükleme işlemi tamamlandığında bu modelle kolay işlem yapmak daha mümkün hale gelmektedir.

Arduino Sürücülerinin Yüklenmesi

İşlem sırası bakımından ayrıntıya girmek gerekirse arduino sürücülerinin yüklenmesinde şu aşamalar kaydedilir:

  • Bilgisayarınızdan aygıt yöneticisi bölümüne gelinir ve diğer aygıtlar kısmına tıklanır.
  • Bağlantı noktaları bölümünde arduino kart bölümü bulunur. Üzerine sağ tık yapılır.
  • Sağ tık- sürücü yazılımı güncelleştir bölümüne basılır ve tarama yapılır.
  • Ekrana gelen pencerede, aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver bölümü tıklanır.
  • Tüm aygıtlar görülür ve ileri denir.
  • "Disketi var” bölümü tıklanır ve açılan pencerede "gözat” kısmına basılır. Tamam denerek devam edilir.
  • Model listesinden hangi model kullanılıyorsa bu seçilir, üzerine tıklanır.
  • Sürücü güncelleştirmeye evet denir.
  • Arduino sürücülerinin yüklenmesi başarılı olduğunu görüntülemek önemlidir.

İşletim sistemi Windows dışı olan bilgisayarlarda sürücü yüklemesine gerek kalmayabilir. Yükleme işlemlerinde sorun varsa disketi çıkarıp yeniden takabilir, bağlantı noktalarını kontrol edebilirsiniz. ayrıca başlayanlar ve yeni fikir edinenler için kitapçık da internetten kolayca elde edilebilir. PDF formunda birçok sitede kitapçıklar vardır. Bu kitapçıklar temel olarak merak ettiklerinize yanıt verecek ve iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.