Arduino ile Yaratıcı Projeler

09-03-2020 10:16
Arduino ile Yaratıcı Projeler

Arduino ile hayata geçirilen birçok farklı uygulama görülebilir. İlginç arduino projeleri için bazıları oldukça pratik çözümler sağlamaktadır.

Arduino Nabız Ölçer Projesi

Medikal sensörlerini kullanarak ölçümü telefon üzerinde görüntülemeyi mümkün kılan bir projedir. Bu işlem için arduino uno, nabız ölçer, jumper kablo ve telefon ekranı kullanılır. Kullanılacak olan telefonun uygun zemin sağlaması önemlidir. Bu projenin temel mantığı, parmak ucu ya da kulağa sabitlenen nabız ölçerin telefonda görüntülenmesidir. Sinyal pini üzerinden verilen analog değer arduino üzerindeki kodda yazılır ve değişimler baz alınarak ölçüm görüntülenmiş olur.

Wifi Kullanarak Sıcaklık Ve Nem Ölçümü

Modül kullanarak arduino ile nem ve sıcaklık ölçümü yapılan proje diğer dikkat çeken uygulamalardandır. Wifi modülü aracılığıyla, kablosuz ağa bağlanarak erişim noktası oluşturulabilir. Kendi işlemcisine sahip modülde bu özelliğin olduğu varsayılırsak istenen sonuç kolayca elde edilecektir. Nem ve sıcaklık kontrolü dışında hırsız alarmı gibi projelere de müsait bir zemin sunar. Bazı modellerde arduino kullanmadan da bu bahsedilen uygulamalar yapılabiliyor fakat kullanımı daha gerekli denebilir.

Malzemeleri belirlemek ve kodu kullanarak şemaya özel bağlantıları kurmak bu işlemin aşamaları ve sonuç oldukça pratik görünüyor.

Hırsız Alarmı

Arduino kullanarak PIR hareket sensörü hırsız alarmı yapabilirsiniz. Basit bir işlem olarak düşünülecek bu projeyi başlangıç aşamasındakiler de değerlendirebilir. Kızılötesi ışınlar, sıcaklık algılamaları ile de yakından ilgili bu projede nesnelerin sensöre odaklanması sağlanır. dalga değişimleri de farklı yansıtılarak istenen sonucu verecektir.

  • Devreyi kurmanız ilk aşamadır.
  • İkinci olarak kodu yüklemeniz gerekir.
  • Hırsız alarmı yaparken buzzer ve led malzemelerini de eklemek gerekiyor.
  • Hareket algılandığı zaman arduinoya aktarım yapılır ve led ile buzzer tetiklenir.

Proje El Kitabını İndirmek

Arduino projeleri pdf formatında internetten indirebileceğiniz bir içeriktir. Başlangıç aşamasında fikir edinmek üzere proje uygulamaları çeşitlerini görebilir, çok sayıda çalışmaya imza atabilirsiniz. İndirme yaptığınız uygulamalardaki bilgiler arduino kullanımında önemli deneyimler kazandıracaktır. Bu programla dijital metre, dijital saat, park sensörü, dot matrix kullanımı gibi avantajlar sağlayabilirsiniz. Sıcaklık uyarı sistemi, joystick ile Mouse yapımı gibi çeşitli projeleri de bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.