Arduino Nasıl Başlanır ?

03-03-2020 17:04
Arduino Nasıl Başlanır ?

İlgi çeken arduino nedir sorusuna yanıt vermeye çalışalım. Tanım ve bu doğrultuda yapılan programlama işlemleri birçok alanda fayda sağlayacaktır.

Arduino Programı Başlarken

Arduino, bir öğrenme süreciyle beraber başarılı olabileceğiniz uygulamadır. Öğrendiğiniz zaman projelerinizi kolayca hazırlayabilir ve etkileyici çözümler elde edebilirsiniz. Kod yazılımı oldukça basit olan arduino, bazı mikro denetleyicileri kullanıyor ve atmega yaygın olanı. Bunun da kendi içerisinde farklı modelleri görülebiliyor. Dışarıdan bir programlayıcı gerekmediği için arduino programlama programları olmadan basit bir yazılım sayesinde işlemler yapabilirsiniz. Başlarken terimler karışık görüneceği için bir süre araştırma da yapabilirsiniz, fakat kendinizi bu konuda zorlamamanızı tavsiye ederim. Zaten uygulamanın kendisi karmaşadan uzaklaştırmayı amaçladığı için, yeri geldiği zaman gereken terimleri öğrenmeniz yeterli olacaktır.

Hangi Ardunio Modeli Kullanmalı?

Türkiye’de arduino programı kolayca temin edilebilir ve başlangıçta Arduino Uno modelinin iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni basit ve karmaşadan uzak bir kullanımı olması denebilir. Yani yazdığınız kodlar değişmeden çalışabiliyor ve konuyu çok dağıtmadan çözüm elde edebiliyorsunuz. Fiyatı da çok zorlamayan özelliğe sahip, fakat araştırmanız daha uygun seçeneklere yönlendiriyorsa farklı modelleri de değerlendirebilirsiniz. Elle yapılan modellerde atmel programlayıcı gerekiyor. Bu atmel programlayıcıya ihtiyaç duyulmasının nedeni de işlemcilerin boş olarak gelmesiyle alakalı.

Açık Kaynak Koda Kolay Ulaşım

Arduino’nun açık kaynak kodlu olması, projelerde kolaylık sağlıyor. Yani devre şemaları gibi birçok ayrıntıya Google üzerinden yapacağınız arama ile ulaşabiliyorsunuz. Kendi tasarladığınız projeye uygun kodları bularak şema ile bağlantı takibi yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.

Programlama Kitabı

Arduino pdf programlama kitabını başlangıç aşamasındakilerin okumalarını ve yanlarında bulundurmalarını özellikle tavsiye ederim. Bazı mühendislik firmalarında ve çeşitli üniversitelerin sitelerinde bu içerikleri görebilir ve indirebilirsiniz. PDF el kitabı niteliğindeki içerikler, temel bilgi alabilmeniz için önemli bir adım olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.