Arduino Sensör Çeşitleri

26-02-2020 11:33
Arduino Sensör Çeşitleri

Tanımından başlamak gerekirse sensör algılayıcı ismiyle de anılabilir ve otomatik kontrol sistemlerini oluşturan organlardır.

Arduino Sensör Çeşitleri

Kaynak kodlu bir mikro denetleyici olarak tanımlanan arduino, uygulamalarınızı kartla elektronik zeminde kullanımınızı sağlar. Açık kaynak kodlu olmasının yanında popüler yapıda bir sensör olduğu söylenebilir. Geliştirici temelinde düşünüldüğünde kolay bir şekilde bunu sağlamak mümkün olur. Arduino sensör çeşitleri oldukça farklı türlerde karşımıza çıkabilir ve kullanımı esnasında öncelikle uygun zemini sağlamak gerekmektedir.

Uygulamalarla alakalı olarak, arduino kartınız ve buna uygun bir kablo gerekmektedir. Ayrıca buna uyumlu bir bilgisayar gerekecektir. Arduino sensör uygulamaları yapılırken dijital verilerin anlamlı alınması, giriş çıkış esnasındaki detaylar önem kazanır. Uygulamalar, arduino havuzu içerisindeki küçük bir bölüm olarak düşünülmelidir. Hangi alanda ne tür uygulama olacağı zemin üzerine kurulacak ayrıntılar göre değişebilir.

Sensör Teknolojisi

Sensör teknolojisi tarafından algılanan şeylerin çeşitleri çok fazla olabilir. Fiziksel olan etkenleri algılaması, sıcaklık, basınç ve uzaklıkları algılamakla alakalıdır. Bu algılayıcı sistemin temel amacı, elektronik cihazla arada köprü oluşturmaktır. Enerji tasarrufu sağlaması gibi birçok avantajı olduğu söylenebilir. Bu teknoloji günümüzde akıllı telefonlar da dahil birçok alanda kullanılmaktadır. İşlevsel açıdan faydaları oldukça yaygındır ve giderek daha fazla bir gelişim görülmektedir.

Sensör Çeşitleri ve Fiyatları

Bir görüntü algılayan sensör çeşitleri ve fiyatları oldukça fazla seçeneklerle karşımıza çıkar. Örneklerle çeşitleri açıklamak gerekirse, ses ve görüntü sensörleri ilk akla gelenlerdendir. Bir bina girişinde yer alan bu algılayıcı, elektronik aleti harekete geçirir ve ışığın yanmasını sağlar. Bir parmak izi sensörü için düşünülürse, parmağınızın fiziksel temasıyla beraber akıllı telefon veya farklı bir açılması gereken alanda cihaz açılış emri verir. Yine telefonlardan devam edilirse, yakınlık sensörü sayesinde telefon görüşmesi esnasında ekran görüntüsünün enerji harcamaması için kapanması dikkate alınabilir.

Sensörlerin fiyatları bakımından bir değerlendirme yapılırsa ürün çeşitliliğiyle alakalı bir durum vardır. Yani ürün türlerine göre fiyatları da değişir. Aynı işlevi gören ürünler arasında da farklı bir fiyatlandırma olabilir. Marka ve minimal düzeyde farklılıklar, fiyatlara yansıyabilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.