En Ucuz 3D Yazıcılar

23-01-2020 11:12
En Ucuz 3D Yazıcılar

3D yazıcılar mühendislik sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Günlük kullanıma müsait olmasından dolayı 3D yazıcı almak isteyen sayısız insan bulunmaktadır. Bu noktada, 3D yazıcıların birçok çeşidi olduğunu söylemeliyiz. 3D yazıcı çeşitleri arasında fiyat olarak belirgin farklar bulunmaktadır. Fiyat farkları; 3D yazıcıların yapabildikleriyle doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda, 3D yazıcıyı hangi amaçla almak istediğinizi belirlemelisiniz. Amacınıza uygun olarak da bütçe oluşturmanız gerekmektedir.

Hangi Kriterlere Göre 3D Yazıcı Almalısınız?

3D yazıcı satın alırken ne üreteceğinizi en baştan belirlemek zorundasınız. 2 bin TL'den tutun da 20 bin dolara kadar uzanan 3D yazıcı türleri bulunmaktadır. Ancak, fiyat olarak en yükseğini aldığınız takdirde en verimli işlemi gerçekleştireceğinizin garantisi yoktur!

3D yazıcı alacağınız konusunda hemfikir isek üreteceğiniz üç boyutlu modelde yüksek yüzey kalitesinin önemli olup olmadığını belirlemelisiniz. Eğer yüksek yüzey çözünürlüğü sizin için olmazsa olmaz ise hammadde olarak reçine kullanan yazıcıları tercih etmelisiniz. Bu sayede, modeldeki en basit ayrıntılara kadar yüzey kalitesi elde etmiş olursunuz. Bunun yanı sıra, prototip üretimi; ayrı bir önem taşımaktadır. İşlevsel veya estetik prototip konusunda seçim yapmalısınız. Bu konu; endüstriyel alan için 3D yazıcı kullanımı düşünenler için önemlidir. Seri üretime geçmeden önce ürünün son halini görmek ve test aşamasına geçmek için prototip üretimi büyük önem taşımaktadır.

En Uygun Fiyatlı 3D Yazıcılar

Yerli üretimden tutun da en çok tercih edilen Creality markasının ürünlerine kadar birçok alternatif bulunmaktadır. Yukarıda söylediğimiz gibi öncelikle kullanım alanınızı belirlemelisiniz. Ardından, size en çok kullanılan 3D yazıcıların başında gelen Ender 3 Pro'yu tavsiye edebiliriz. Uygun fiyatlı olan bu cihaz; internetteki alışveriş sitelerinde uygun fiyatlara satılmaktadır. Ender 3 Pro; bilhassa başlangıç seviyesinde olmasıyla beğeni toplar.

Bunun dışında, yüksek performans arıyorsanız Anycubic markasını dikkate almalısınız. Bu markanın Mega S modeli; yarı demonte olmasına rağmen montaj işlemleri oldukça basittir. Son olarak, daha geniş baskı hacimli cihazlar arıyorsanız yine Creality'nin daha üst modellerine göz atmalısınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.