Raspberry Pi İle Neler Yapılabilir ?

16-03-2020 09:37
Raspberry Pi İle Neler Yapılabilir ?

Raspberry Pi İle Neler Yapılabilir?

Çok uzun yıllardır kullanılmakta olan raspberry pi özellikle çocukların ilgisini çeken bir bilgisayar olduğu gibi her yaşa hitap etmektedir. 

Oldukça küçük boyutlarda hazırlanmış olan raspberry pi ne işe yarar? En çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı modellerinin olmasının yanı devam eden çalışmalar sayesinde masaüstü ve dizüstü bilgisayar ile yapılan çoğu işlemin yapılmasına olanak sağlamaktadır. 

Sahip olduğu özellikleri hazırlanan modellere göre değişkenlik göstermektedir. Elektronik kart çocuklar için robotik kodlamanın farklı işlevlerinin yerine getirilmesini sağlamaktadır. Verilen komutların uygulanabilmesi için kullanılmaktadır. Programlama öğrenmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Kullanılan farklı donanımlar sayesinde pek çok işlemin yapılmasını mümkün hale getirmektedir. 

Raspberry Pi Kullanımı 

Kullanılacak olan farklı donanım ve yazılımlar sayesinde raspberry pirobotverilen komutları yerine getirmektedir. Bu sayede programlama ile farklı işlevlerin yapılmasını mümkün hale getirmektedir. Birbirinden farklı özelliklere sahip cihazların hazırlanması amacıyla kullanılmaktadır. Geniş ürün yelpazesi sayesinde farklı cihazların oluşturulması için bir araya getirilmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda kullanılan küçük bilgisayar sistemin verilen komutları yerine getirmesi üzerinden etkili olmaktadır. 

Wifi ya da bluetooth üzerinden iletişim kurulmasını sağlayan bu sistem günümüzde pek çok farklı cihazda kullanılmaktadır. Çok sayıda farklı modelinin bulunması özellikle kullanıcıların ihtiyaçlarına veya yapmak istediklerim işlemlere göre tercih yapmasını sağlamaktadır. Her geçen gün yeni modeller piyasaya sunulmaktadır. İşlemci ve Ram özellikleri modellere göre farklılık göstermektedir. 

Raspberry Pi İle Yapılanlar 

Günümüzde gelişen teknoloji pek çok alanda kullanılmaktadır. Robotik kodlama ve uygulamalar özellikle çocuklar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle de erken yaşlarda çocukların eğitimini desteklemek amacıyla kullanılmaktadır. Özel olarak hazırlanan bilgisayar ve modüller yapılacak olan işlemler sonucunda hazırlanan cihazların verilen komutları yerine getirmesini sağlamaktadır. 

Kullanılan yazılım ve donanımlara göre raspberry pi örnek kod yapılacak işlemin ve komutların uygulanmasını sağlamaktadır. Her kod farklı işlemlerin yapılmasını sağlar. Desktop PC, cloud file server, web server, DLNA server, VPN server, BitTorrent client, proxy, dijital fotoğraf çerçevesi, ağ kamerası, media center, akıllı ayna, akıllı hoparlör gibi pek çok farklı amaç için kullanılan cihazlar raspberry pi ile hazırlanabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.