Raspberry Pi İle Servo Motor Kontrolü Nasıl Yapılır?

24-02-2020 14:29
Raspberry Pi İle Servo Motor Kontrolü Nasıl Yapılır?

Hem çocuklar hem de her yaştan yetişkinler için hazırlanmış olan raspberry pi ile pek çok farklı cihaz hazırlanarak kullanılabilir. Değişen özellikleri nedeniyle raspberry pi 3 kullanıcılar için tercih edilen modellerden yalnızca biridir. Geliştirilen özellikle hem hızını ve yenilikleri ile yapılacak olan işlemleri kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle farklı donanımlar ve yazılımlar ile hazırlanan cihazlar üzerinden farklı komutların verilmesi sağlanmaktadır.

Kredi kartı büyüklüğünde hazırlanmış olan bilgisayar üzerinden harekete geçen cihazlar farklı işlemlerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Robotik kodlama sayesinde çocuklar daha fazla bilgiye sahip olurken aynı zamanda birbirinden farklı cihazları hazırlayarak kullanabilmektedir.

Gerekli Olan Malzemeler:

Proje hazırlamak isteyenler için motor kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılacak olan malzemeler şunlardır;

  • Breadboard,
  • Raspberry pi,
  • Dişi ve erkek jumper kablo,
  • 5V güç kaynağı,
  • 5V micro servo motor.
  • Bütün malzemelerin hazırlanmasının ardından işleme başlayarak cihazın oluşturulması ve motorun harekete geçmesi sağlanabilir. Servo motorun kullanımı için PWM gerekir. 0 ile 180 derece açı ile çalışma prensibi vardır. Aşamalı olarak yapılacak olan işlemler sayesinde hazırlanacak olan her cihazın motorunun çalıştırılması sağlanabilir. Detaylı olarak yapılan açıklamalar sayesinde yeni olanlar ya da ilk defa deneyecek olanlar yapması gereken işlemler konusunda ayrıntılı bilgi alarak hareket edebilirler. Helikopter, uçak ya da araba yapmak isteyenler motoru harekete geçirmek için uygun parçaları bir araya getirerek kullanabilirler.

    Raspberry Pi İle Motor Yapımı

    Kredi kartı kadar küçük olmasının yanında işlevsel olması nedeniyle tercih edilen bilgisayar günümüzde robot yapımında kullanılır. Özellikle çocukların robotik kodlama ile farklı robotları harekete geçirmesi amacıyla tercih edilir. Birbirinden farklı modellerinin bulunması kullanılacak olan cihaza göre en uygun seçeneğin belirlenmesini sağlamaktadır.

    Doğru parçaların kullanımı herhangi bir sorun yaşanmadan gerekli komutların verilmesini sağlar. Çocuklarda eğitimi desteklemek amacıyla verilen eğitimler doğrultusunda programlama çalışmaları yapılmaktadır. Her geçen gün artan modüller ve parçalar hazırlanacak olan araçlar üzerinden istenilen işlemlerin yapılmasını mümkün hale getirmektedir. Bunun için çok sayıda farklı malzeme ve parça kullanımı sağlanmaktadır.

    IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.