Raspberry Pi Pico Nasıl Kurulur ve Programlanır

30-01-2021 16:35
Raspberry Pi Pico Nasıl Kurulur ve Programlanır
Raspberry Pi Pico'nuz var ama onu nasıl kullanıyorsunuz? Size en yeni kartı nasıl kullanmaya başlayacağınızı gösterelim.
 
Getting Started with Raspberry Pi Pico
 
Raspberry Pi Pico ilgi çekici bir kart. Diğer Raspberry Pi gibi başka bir Linux tek kartlı bilgisayar olmaktan ziyade, Pico, C / C ++ ve MicroPython kullanarak programlayabileceğimiz düşük maliyetli bir Arm tabanlı mikro denetleyicidir. Bu eğitimde, Raspberry Pi Pico ile nasıl başlayacağınızı anlatacağız.
 
Raspberry Pi Pico Nasıl Kurulur

1. MicroPython UF2 dosyasını MicroPython sekmesinden indirin. MicroPython tab. 


2. Pico üzerindeki BOOTSEL düğmesini basılı tutun, ardından mikro USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. RPI-RP2 sürücüsü bilgisayarınızda göründüğünde BOOTSEL'i bırakın.

 

3. UF2 dosyasını RPI-RP2 sürücüsüne sürükleyip bırakın. Raspberry Pi Pico yeniden başlayacak ve şimdi MicroPython'u çalıştıracak.

4.  Raspberry Pi Pico'yu bilgisayarınıza bağlayın ve Thonny go to Tools > Options ve  Interpreter tab tıklayın. Yorumlayıcı açılır listesinden MicroPython (Raspberry Pi Pico) öğesini seçin. Bağlantı noktası açılır menüsü, Pico'yu otomatik olarak algılamak için bırakılabilir. Kapatmak için Tamam'ı tıklayın.

 

Python (REPL, Oku, Değerlendir, Yazdır, Döngü olarak da adlandırılır) şimdi Pico'nun bağlı ve çalıştığını göstermek için güncellenecek.

5. Test etmek için "Merhaba Dünya" diyen hızlı bir yazdırma işlevi yazabiliriz. Kodu çalıştırmak için Enter tuşuna basın.


print("Hello World”)


Raspberry Pi Pico'yu başarılı bir şekilde programlayabildiğimizi daha fazla test etmek için, donanım projeleri için bir LED yanıp sönen "Merhaba Dünya" eşdeğerini yazacağız. Bu hızlı test, donanımımızın çalıştığından emin olur ve MicroPython dilini ve sözdizimini en basit biçimde tanıtacaktır.

Herhangi bir kod yazmaya başlamadan önce, test devremizi bağlamamız gerekir. Bu, başlık pinlerinin Raspberry Pi Pico'ya lehimlenmesini gerektirecektir. Bu projeyi inşa etmek için ihtiyacınız olacak:
  • Yarım boy breadboard
  • Bir LED
  • 330 Ohm direnç

1. Raspberry Pi Pico'yu breadboard'a yerleştirin böylece merkezi kanalın üzerine oturur. Mikro USB bağlantı noktasının breadboard'un bir ucunda olduğundan emin olun.

2. Breadboard'a 330 Ohm'luk bir direnç yerleştirin. Bir bacak 38 numaralı pim olan GND ile aynı hizada olmalıdır. Diğer bacak devre tahtasının - rayına yerleştirilmelidir. Bu bize, o raydaki tüm pimlerin GND'ye bağlandığı bir GND rayı sağlar.
 
 
3. Uzun bacak (anot) breadboard'a pim 34'te ve kısa bacak GND rayına yerleştirilmiş olarak bir LED yerleştirin. Devre şimdi inşa edilmiştir.
 
 
Devre inşa edildiğinde, LED'i yakmak (yanıp sönmek) için kodu yazmaya başlayabiliriz.
 
4. Gerekli kitaplıkları içe aktarın. Kodumuz REPL'in üstündeki geniş boş alana yazılır ve iki MicroPython kitaplığını içe aktararak başlarız. İlki, Makine kütüphanesindeki Pin sınıfı, ikincisi ise kodumuzun hızını kontrol etmek için kullanılan utime sınıfıdır.

from machine import Pin
import utime
 
 
5. Fiziksel GPIO pini ile kodumuz arasında bir bağlantı oluşturmak için kullanılan "led" adlı bir nesne oluşturun. Bu durumda, akımın Raspberry Pi Pico GPIO'dan LED'e akacağı GPIO 28'i (kart üzerindeki fiziksel pin 34 ile eşleşen) bir çıkış pini olarak ayarlayacaktır. Daha sonra GPIO pinini alçaltması için talimat vermek için nesneyi kullanırız. Başka bir deyişle bu, projemizin başlangıcında GPIO pininin kapatılmasını sağlayacaktır.
 
led = Pin(28, Pin.OUT)
led.low()
 
 
6. Bir while True döngü içinde, sonu olmayan bir döngü, LED'i açar ve kapatır ve döngünün çalıştığını kanıtlamak için Python Kabuğuna (REPL) bir mesaj yazdırırız. Son olarak, döngünün her yinelemesi arasında kodu bir saniye duraklatmak için bir uyku ekliyoruz.
 
while True:
   led.toggle()
   print("Toggle")
   utime.sleep(1)
 
7. Kaydet'e tıklayın ve kodu MicroPython cihazına (Raspberry Pi Pico) kaydetmeyi seçin. Dosyayı blink.py olarak adlandırın ve kaydetmek için Tamam'ı tıklayın. Kodunuz şöyle görünmelidir.

from machine import Pin
import utime
led = Pin(28, Pin.OUT)
led.low()
while True:
    led.toggle()
    print("Toggle")
    utime.sleep(1)
 
8. Kodu çalıştırmak için Yeşil oynat / ok düğmesine tıklayın ve Python Kabuğu her saniye TOGGLE diyecek şekilde güncellenecek ve LED yanıp sönecektir.
 
Raspberry Pi Pico'yu başarıyla test ettik ve şimdi başka bir projeye geçebiliriz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.